Články

Typy, rady a novinky ze světa obnovitelných zdrojů a energetiky
 

Na začátku ledna byla otevřena nová dotační výzvy na podporu výstavby fotovoltaických elektráren pro ohřev vody v programu NZU Light určený zejména pro lidi pobírající starobní důchod nebo invalidní důchod III. stupně.

Poslanecká sněmovna 1.12.2023 schválila nový energetický zákon LEX OZE 2. Tato novela představuje klíčový krok směrem k digitalizaci a modernizaci energetiky. Velkým průlomem novely je zavedení součtového měření, což má značné výhody pro fotovoltaiku

Vláda dnes doporučila parlamentu schválit novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu, která vedle posílení ochrany půdy v souvislosti z dopady změn klimatu také umožní rozvoj takzvané agrivoltaiky.

Poslanecká sněmovna České republiky schválila 21.7.2023 v prvním čtení novelu energetického zákona, která umožňuje sdílení elektrické energie mezi spotřebiteli. Tato novela přináší změny do energetického sektoru, které umožňují jednotlivým domácnostem, firmám nebo komunitám sdílet elektřinu, kterou sami vyrobí ze solárních panelů nebo jiných...

Již léta spolupracujeme a realizujeme většinu fotovoltaických elektráren se systémem od společnosti SolarEdge. Nejmenovanou výhodou níže je pro nás bezkonkurečně montážní a instalační jednoznačnost. V seznamu dalších 10-ti důvodů níže najdete odpověď, proč si vybrat právě systém SolarEdge.
Optimalizace výkonu: SolarEdge invertery mají...